Se över dina elkostnader inför vintern 2022

Det börjar bli dags att förberedda oss för ytterligare en tuff vinter när det gäller höga elpriser.

Redan 2021 slog ju som vi alla vet elpriserna alla rekord vilket drabbade alla privatpersoner oavsett om du är villaägare eller har fritidshus.

Hur ska vi då göra för att få billigare el?

Ett sätt kan vara att använda en av de många olika jämförelsesidorna på internet där du enkelt får offerter från olika elbolag och lika enkelt kan byta elavtal snabbt och smidigt. Du hittar enkelt flera olika webbsidor där du kan jämföra olika elevtal och hitta det som är optimalt för just dina exklusiva behov och därmed få lägre elpriser.

Du kan läsa här vad som ingår i elpriset: https://sv.wikipedia.org/wiki/Elmarknad

Se över dina hushållsprodukter & minska elförbrukningen

Förutom förutsättningarna i ditt elavtal finns det så klart en massa olika praktiska saker du själv kan göra för att minska din elförbrukning. Du kan exempelvis se över så dina fönster och dörrar håller tätt så inte den av elen uppvärmda inomhusluften försvinner ut på grund av otäta fönster och dörrar.

Andra saker du själv kan göra är att se över din befintliga hemelektronik och dina hushållsapparater. Idag är de flesta hushållsapparater energisnåla och anpassade till en värld med mindre elförbrukning. Även om det kanske upplevs direkt som en dyr kostnad att exempelvis byta ut din kyl och frys så är det garanterat en lönsam investering på sikt.

Så varför vänta ända in i det sista? Passa på och ta tag i dina elavtal och se över din personliga elförbrukning redan idag!